זו שאלה מצוינת והתשובה תלויה במי אתם ומה אתם מחפשים כמובן.
אין אופציה הכי טובה לכולם, ולכל דרך שתבחרו יש יתרונות וחסרונות
בואו נעבור על האופציות:
ללמוד גיטרה בס לבד:
יש הרבה אנשים שהם מה שנקרא self taught כלומר לומדים טוב לבד, כיום, יש שפע בלתי נגמר של שיעורים וסרטונים ברשתות החברתיות, ובעיקר ביוטיוב.
גם אם תנסו ממש חזק, לא תצליחו להכיל אפילו אחוז אחד מכמות המידע שנמצא ברשת לגבי לימוד בס.
וכל זה גם בחינם…. אז למה בכלל שמישהו ילמד מקורס בתשלום או ממורה פרטי?
אז קודם כל האופציה של ללמוד לבד היא טובה, והיתרונות הם כמו שכתבתי שפע בלתי נגמר של ידע ושזה בחינם.
החסרונות מצד שני הם הבלבול וחוסר הסדר שנוצר מעומס הידע, חוסר מעקב וביקורת מאדם חיצוני וחוסר מחויבות לתהליך התקדמות.
עומס הידע הוא דבר טוב מצד אחד, ומצד שני יכול נורא לבלבל, כי הרבה פעמים אין קו אחיד בין הסרטונים, הם מאוד רנדומליים, בדרגות קושי שונות, בנושאים שונים ולא יכולות באמת להעביר אתכם תהליך של התקדמות רציפה, התקדמות ולמידה על הבס. תצטרכו להיות מאוד מנוסים, אינטליגנטים וחדורי מטרה כדי לדלות מאוסף המידע הקיים את הדרך היעילה שבה תתאמנו ותשתפרו על הבס. חלק גדול מהמידע הוא מצוין, אבל חלקו לא טוב ויש סרטונים שיכולים לבלבל אתכם וליצור לכם בעיות בהמשך הדרך.
ללמוד לנגן על בס לבד- חוסר מעקב מאדם חיצוני
כשאתם לומדים לבד אתם רק עם עצמכם, ואין מי שיבקר אתכם ויראה את ההתקדמות שלכם, שיתן לכם ביקורת ויראה מ"מבט הציפור" איפה אתם נמצאים ומה אתם צריכים לעשות הלאה. יכול להיות שאתם מתאמנים מאוד קשה והמון שעות על דברים לא רלוונטיים, מבזבזים את זמנכם ובסוף יכול להווצר תסכול מחוסר ההתקדמות שיגרום לכם פשוט להתבאס ולהפסיק לנגן.
דבר זה גם יכול לגרום לכם לתחושה שאתם "לא מוכשרים" או "עצלנים" אבל האמת היא שאתם פשוט לא בכיוון, תחושת הכשלון של חוסר ההתקדמות גורמת לכם להרגיש חסרי כישרון, והבאסה שבאה איתה תגרום לכם לתחושת עצלנות ולוויתור.
אז שוב אני אומר האופציה של ללמוד לבד היא טובה אבל לא מתאימה לכולם ולא כל הזמן.
ללמוד לנגן גיטרה בס דרך קורס דיגיטלי או תוכניות למיניהן-
היתרונות הם שכאן, לרוב, יערכו בשבילכם את התוכן ויציגו אותו בצורה מסודרת, הדרגתית, מתודית, מושקעת, שיש בה הגיון כדי שתוכלו לעקוב אחרי התכנים ולהתקדם בהדרגה.
כמובן צריך למצוא קורס או תכנית טובה שמעביר אותה מורה שאתם בדקתם, ראיתם כמה שיעורים שלו ואתם מתחברים אליו. תבדקו שהקורס או התכנית מתאימה לרמה שלכם.
תוכלו לצפות בשיעורים בזמן שלכם ובנוחות מהבית.
החסרונות הם שזה עולה כסף, לא יקר כמו מורה פרטי אבל בדרך כלל תתבקשו לשלם איזשהו מנוי חודשי, שאותו תוכלו להפסיק כשמיציתם, או לקנות קורס שלם ללא הגבלת זמן.
גם כאן אין מעקב אישי אחריכם ואין מחויבות להתקדמות בתהליך, אלא אם כן מדובר בתוכניות היברידיות כאלו, שבה אתם גם מקבלים מעט זמן עם מורה דרך הזום.
מורה פרטי לגיטרה בס
היתרון של ללמוד עם מורה לגיטרה בס
הוא שהמורה רואה אתכם מדי שבוע, עוקב אחריכם ואחרי ההתקדמות שלכם, יודע להתאים לכם באופן אישי את תכנית הלימוד שלכם ולכוון אתכם.
להיות מורה זה מקצוע בפני עצמו, והמורה צריך להיות מיומן גם בתור מורה, כזה שלימד עשרות או מאות תלמידים ויש לו מגוון רחב של תכניות לימוד מסודרות, חומרי לימוד, וגם שיהיה נגן מיומן ופעיל, שמנגן בשטח.
למידה אצל מורה פרטי יוצרת מחויבות אצל התלמיד, בגלל שהתלמיד יודע שהוא צריך לעבוד על הדברים שהמורה נותן לו ולהשמיע לו בשיעור הבא, ובגלל ההשקעה הכספית.
יש משמעות גדולה מאוד בללכת דרך של לפחות כמה חודשים או שנים עם מורה קבוע (במידה והוא טוב כמובן)
החסרונות הם שזה עולה כסף כמובן, בדרך כלל יותר מהקורסים הדיגיטלים, ואתם מחויבים להגיע אליו כל שבוע בזמן קבוע, או בזום.
המורה צריך להיות כאמור גם מורה מעולה וגם נגן מעולה, נגן שאתם תופסים ממנו, שאולי שמעתם או ראיתם אותו מנגן בלייב. שיש לו נסיון מוכח עם כמות גדולה של תלמידים.
לאחר מכן יש גם את העניין של החיבור האישי והדינמיקה מול המורה, יש מורים טובים שהם לא מתאימים לכולם, ואפשר לנסות, להגיע לשיעור נסיון ולהחליט. וגם לעבור בין מורים.
בנוסף- כל הדרכים הנ"ל לא מחליפים את הדרך הכי טובה להשתפר מנגינה על גיטרה בס- והיא כמובן לנגן עם אנשים- בהרכבים.
אם אתם לא מנגנים עם אנשים אתם סתם מבזבזים את זמנכם, לא תוכלו ליישם בפועל את הדברים שאתם עובדים עליהם, אתם תרגישו תקועים, ולא תיהנו, כל המטרה היא להנות! ליצור מוסיקה, לנגן! ולא רק להתאמן…
אז לסיכום, תבחרו את הדרך שהכי מתאימה לכם, יכול להיות שיהיו תקופות שתעדיפו ללמוד לבד, לקחת קורס או לעבור בין מורים, כל אלו דרכים מצוינות, אבל תמיד תמיד תהיו פעילים בשטח ותנגנו.
מוזמנים גם לעבור לעמוד הקורסים של האתר, שם תוכלו למצוא מגוון של חומרי לימוד, קורסים וספרים.